Δήμος Μαραθώνα – Νίκος Ιωνάς –

<Καταχώρηση>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουϊζο για συνειδητή υπονόμευση του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη».

Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Νόμου, ο θεσμός του Συμπαραστάτη λειτουργεί για να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για τυχόν κακοδιαχείρηση των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών του προσώπων και για να διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλύονται τα σχετικά προβλήματα, είναι, δε, υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που ενισχύει τις δυνατότητες του απλού πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία των αρχών. Και αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε να αποφύγει ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα. Για το λόγο αυτό δεν απάντησε στην πρόταση της παράταξής μας για διαβούλευση όλων των παρατάξεων, με σκοπό την ανεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος ο νόμος θέτει τα 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ως αναγκαία προϋπόθεση εκλογής προσώπου κοινής και όχι παραταξιακής αποδοχής.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Μαραθώνα θα είναι από τους ελάχιστους Δήμους στον οποίο ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη» δε θα υφίσταται.

Ως παράταξη έχουμε ενημερώσει τους πολίτες για την αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή συμπεριφορά του Δημάρχου Μαραθώνα. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε πολύ σύντομα και με πολύ οδυνηρό τρόπο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ»

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s