Κοινότητα Παλλήνης – Προβλήματα Στάθμευσης Αυτοκινήτων

«Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 23ης Φεβρουαρίου (6ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης: Λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων επί των πεζοδρομίων της Λ. Μαραθώνος)»

Την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων για να αλλάξει η εικόνα που παρουσιάζει η κεντρική αγορά της Παλλήνης πρότεινε, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, στην συζήτηση για το πρόβλημα στάθμευσης, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλλήνης, Κωστής Σμέρος.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κωστής Σμέρος χαρακτήρισε το θέμα «βαθειά κοινωνικό και όχι διαδικαστικό» αφού έχει πολλές προεκτάσεις που σχετίζονται όχι μόνο με την διέλευση των οχημάτων αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πεζών και την εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης. «Η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που καταλαβαίνουμε όλοι μας στο ακέραιο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας», υπογράμμισε ενώ συμπλήρωσε, πως είναι βασική επιλογή της νέα δημοτικής αρχής η έμπρακτη υποστήριξη των επιχειρήσεων ώστε αυτές να είναι βιώσιμες και να μην αναγκάζονται να κλείνουν οδηγώντας συμπολίτες μας στην ανεργία.
Παράλληλα, τόνισε την υπεύθυνη στάση που πρέπει να δείξουμε τόσο οι πολίτες ώστε να μην σταθμεύουμε τα οχήματα μας για πολλή ώρα μπροστά από τα καταστήματα αλλά και κάποιοι καταστηματάρχες να μην κάνουν το ίδιο πράγμα εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και καταναλωτών.
Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία και το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας η οποία όπως τόνισε «τα τέσσερα τελευταία χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητη και αδρανής εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή με ευθύνη του κ. Κωνσταντά.
Ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν είναι να βρίσκεται σε κλειστά γραφεία αλλά να αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο στην λειτουργία του δήμου» συνέχισε.
Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην διαφορά αντίληψης που υπάρχει με την προηγούμενη διοίκηση αφού η δημοτική αστυνομία ήδη βρίσκεται στο δρόμο εδώ και δύο περίπου εβδομάδες επιτελώντας το έργο της.
Η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ομόφωνη και προβλέπει την εισήγηση προς το Δήμαρχο για τοποθέτηση κολωνακίων ή όποιου άλλου τεχνικού μέσου μπορεί να αποτρέψει τη στάθμευση στα πεζοδρόμια.

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s