Ευχαριστήρια επιστολή του Wen Jiabao

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Wen Jiabao, απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, ευχαριστήρια επιστολή, σχετικά με τη συμβολή της Ελλάδος στην απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της επιστολής:
Εκφράζει τη βαθειά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του Κινεζικού Λαού προς τον Πρωθυπουργό, Γ. Α. Παπανδρέου, την Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Κρήτης, καθώς και όλο τον Ελληνικό λαό.

Αναφέρει ότι, η Ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων τους από τη Λιβύη (σημειώνει ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι) με την έγκριση του σχεδίου  για μεταφορά τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης.
Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, σημειώνει ότι έδωσε προσωπικά εντολή να συνεργαστούν οι τοπικές και αρμόδιες αρχές με την κινεζική πλευρά.
Εξαίρει τους πολίτες του «σπουδαίου Ελληνικού Έθνους» για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.

Αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών μέσω Κρήτης και ότι σύντομα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Ελπίζει στη σημαντική υποστήριξη του Πρωθυπουργού, Γ. Α. Παπανδρέου, και της Κυβέρνησης, ενώ εκφράζει την επιθυμία του να συναντηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Πρωθυπουργό.

Advertisements

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s