Αποκλείεται αναδρομικής επιβολής τελών

Προωθήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τα δημοτικά τέλη στο πλαίσιο της διαδικασίας τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, εξαιτίας της εγκυκλίου που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ.Ντόλιος και την οποία υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την επομένη έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Με την παραπάνω ρύθμιση συμπληρώνεται ο νόμος ώστε να λύεται και τυπικά το θέμα και να αποκλείεται χωρίς καμία εξαίρεση, η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής τελών στους εν λόγω χώρους, αλλά και να προστατεύονται οι δήμαρχοι από τυχόν αναζήτηση ευθυνών για τη μη είσπραξη δημοτικών τελών.

Άρθρο ……

Στο πρώτο εδάφιο της περίπτωσης α της παραγράφου 5 του άρθρου 22 του ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208, Α’) και μετά τη λέξη «φόρος» προστίθεται η φράση «καθώς και οιασδήποτε μορφής τέλη και σχετικά πρόστιμα προς τους δήμους.» Στο δεύτερο εδάφιο της ίδιας περίπτωσης της αυτής παραγράφου και μετά τη λέξη «φόροι» προστίθεται η φράση «τέλη και σχετικά πρόστιμα».

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s