Όταν ένας νέος άνθρωπος μιλάει ειληκρινά…

Όταν ένας νέος άνθρωπος ασχολείται με τα κοινά της περιοχής που γεννήθηκε και ζει, χαίρει της εκτίμησης των συμπολιτών του που τον εμπιστεύονται στο Δημοτικό συμβούλιο και παράγει σημαντικό έργο καθημερινά βάζοντας σε δεύτερο πλάνο την οικογένεια και τη δουλειά του, τότε αξίζει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για αυτή την χώρα.
Ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας Δαμιανός Φαφούτης εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος σε ηλικία μόλις 28 ετών και ξανά την επόμενη τετραετία. Το πάθος του για προσφορά στην καθημερινότητα του πολίτη, η σημαντική του μόρφωση και κυρίως η γνώση της περιοχής των οδήγησαν στην θέση του Αντιδημάρχου Ραφήνας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Δαμιανός Φαφούτης λίγες μέρες πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες μιλάει για όλα στην «Ανατολική Ακτή».

Διεκδικείται την εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου πια Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τρίτη φορά παρόλο το νεαρό της ηλικίας σας.

Καταρχήν ευχαριστώ τους συνδημότες μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργώ με το βάρος αυτής της εμπιστοσύνης, στους ώμους μου. Είναι ευθύνη να είσαι ο αντιπρόσωπος της νέας γενιάς στο συμβούλιο της πόλης σου. Πρέπει να προσπαθείς να αποδείξεις ότι η κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε αυτήν την γενιά για την πρόοδο της. Νιώθω ικανοποίηση όμως που στη νεανική μου δημιουργικότητα προστίθεται καθημερινά εμπειρία. Είναι απαραίτητο στοιχείο για να προσφέρεις ουσιαστικά στα κοινά.

Υπάρχουν κάποιες κακοήθεις φωνές που υποστηρίζουν ότι εκλέγεστε λόγο της συγγένειας σας με τον Δήμαρχο.

Θέλετε δηλαδή να αποδείξω το αυτονόητο ; Είμαι γέννημα θρέμμα Ραφηνιώτης. Από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο φοίτησα στην Ραφήνα. Έπαιξα στις πλατείες, στα γήπεδα στις παιδικές χαρές της πόλης μας. Φιλοσόφησα στις καφετέριες με τις παρέες μου, ξενύχτησα στα μπαράκια μας και όποτε μου περισσεύει χρόνος το κάνω και σήμερα. Η επαγγελματική μου πορεία είναι δεμένη με την Ραφήνα από το 2003 που άνοιξα κέντρο εκμάθησης πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στην Ραφήνα.
Τελικά, το ότι είμαι συγγενής του Δημάρχου είναι πραγματικότητα και είμαι υπερήφανος για αυτό. Αν δυσαρεστεί κάποιους, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να το αλλάξω.

Με το σχέδιο «Καλλικράτης» η Ραφήνα και το Πικέρμι γίνονται ένα. Τι προσδοκίες υπάρχουν για την νέα αυτή κατάσταση ;

Θα ήθελα να αναφερθώ στην επιτυχία αυτής της συνένωσης. Δεν είναι του χαρακτήρα του, ο κομπασμός, η αυτοπροβολή, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα του Δημάρχου Α. Κεχαγιόγλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την συνένωση. Αποφεύγοντας άλλα σενάρια που είχαν προταθεί και θα επιβάρυναν τους δημότες μας με χρέη κακοδιαχείρισης ξένων διοικήσεων, την πιθανότητα να περάσει στην ιστορία το όνομα «Ραφήνα», την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης σε αμφίβολη κατεύθυνση, καθώς και την δυσκολία αποτελεσματικής διοίκησης στην περίπτωση δημιουργίας ενός αχανούς (από πλευρά έκτασης) Δήμου. Ο Καλλικράτης εκτός από μεγαλύτερους Δήμους, φέρνει και περισσότερες αρμοδιότητες από τις Νομαρχίες που καταργούνται. Αρμοδιότητες πολεοδομίας, υγειονομικού, παιδείας κ.α. Για όλα τα παραπάνω εκτός από τους απαραίτητους πόρους χρειάζεται ικανή διοίκηση, προκειμένου να συνενωθούν οι υπηρεσίες των Δήμων και να δημιουργηθούν οι διευθύνσεις των νέων αρμοδιοτήτων έτσι ώστε συντονισμένα να λειτουργήσουν προς όφελος των δημοτών χωρίς διακρίσεις. Πιστεύω πως αυτή η δημαρχιακή θητεία θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών. Υψηλές απαιτήσεις σε δύσκολο και περίπλοκο περιβάλλον. Όσοι θέλουν λοιπόν να μας πείσουν για τις μαγικές τους συνταγές, καλύτερα να πειραματιστούν με τους μαθητευόμενους μάγους τους, σε κλειστό εργαστήριο, ελεγχόμενου περιβάλλοντος και όχι εις βάρος της καθημερινότητας των δημοτών.

Γιατί οι δημότες να ψηφίσουν το συνδυασμό Π.Α.Μ.Ε για τη Ραφήνα και το Πικέρμι;

Γιατί θέλουν να έχουν δυνατό και αποτελεσματικό Δήμαρχο. Γιατί θέλουν να έχουν ικανά και έμπειρα στελέχη που θα φέρουν σε περάς το δύσκολο έργο του σχεδίου «Καλλικράτης». Γιατί η αποδεδειγμένα χρηστή οικονομική διαχείριση του Δήμου Ραφήνας από τον Α. Κεχαγιόγλου διασφαλίζει το αναπτυξιακό μέλλον του νέου Δήμου στις ιστορικά άσχημες συνθήκες που ζούμε. Γιατί το Πικέρμι αξίζει να αποκτήσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που χρόνια τώρα απολαμβάνει η Ραφήνα. Γιατί η ο συνδυασμός Π.Α.Μ.Ε για την Ραφήνα και το Πικέρμι έχει επικεφαλής ένα γνήσιο αυτοδοιηκητικό ηγέτη και στελέχη κάθε κομματικής προέλευσης με κοινή συνισταμένη την πρόοδο του τόπου. Δεν ζήτησε ούτε ζητάει χρίσματα και υποστηρίξεις. Αποδεδειγμένα δεν φοβάται να συγκρουστεί με κάθε κομματικής απόχρωσης κυβέρνηση για την υπεράσπιση του τόπου μας.

Τι πιστεύετε για τον αντίπαλο συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Χριστόπουλο;

Την ίδια ερώτηση μου είχαν κάνει και στις πρώτες εκλογές που συμμετείχα πριν οκτώ χρόνια. Η απάντηση παραμένει η ίδια. Δηλαδή συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη με την πλειοψηφία των συνδημοτών μου. Μάλιστα απορώ για ποιο λόγο συνεχίζει να διεκδικεί την Δημαρχία, αφού ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα όλα αυτά τα χρόνια να είχαμε στα δημοτικό συμβούλιο ανθρώπους που θα ασκούσαν το αντιπολιτευτικό τους ρόλο, αναγκάζοντας εμάς ως διοίκηση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Ποιο είναι το μήνυμα σας στους δημότες που θα ψηφίσουν στις 7 Νοέμβρη ;

Αρχικά να έρθουν να ψηφίσουν ! Μην ξεχνάμε τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοι μας, για να έχουμε αυτό το δικαίωμα. Η πολιτική – οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη για όλους μας. Μην κάνουμε το χατίρι των κομμάτων και μετατρέψουμε τις αυτοδοιηκητικές εκλογές σε κομματικό παιχνίδι. Στις 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε για την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Για το παρών και το μέλλον της πόλης μας.
Πολλοί δημότες επιθυμούν νέους ανθρώπους στα συμβούλια που θα προκύψουν.
Να τους θυμίσω ότι δεν αρκεί η επιθυμία. Χρειάζεται και η ψήφος.

Ποιο είναι το προσωπικό, προεκλογικό σας μότο ;

Είναι αυτό που ζω καθημερινά και επιθυμώ.
«Μαζί σας κάθε μέρα» και «Συνεχίζουμε μαζί».

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s