Όχι Αυτοκίνητα

Zούμε σε μια χώρα όπου για κάποιο, ανεξήγητο λόγο το αυτοκίνητο είναι είδος υπό συνεχή και ανελέητο διωγμό.
Παρόλα αυτά οι Έλληνες είναι από τους πιο ενημερωμένους καταναλωτές του προϊόντος. Πάντα στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα καλύτερα μοντέλα από την κάθε μάρκα και σχεδόν αμέσως μετά την πρώτη τους κυκλοφορία θα τα βρεις στους Ελληνικούς δρόμους.
Είναι ένα είδος που στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Για πολλούς, είναι μέσον καταξίωσης και επιβράβευσης των κόπων τους, ίσως ακόμη και επίδειξης.
Από την άλλη έχουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που το θεωρούν σαν το καλύτερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο εισπρακτικό μέσον. Οι φόροι που το αφορούν αλλάζουν συνεχώς και ο πολίτης πάντα βρίσκεται αντιμέτωπος σε ξαφνικά αδιέξοδα, μη μπορώντας να αντιδράσει.
Η τελευταία αντίδραση που παρατηρήσαμε ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, όταν πολλοί συμπολίτες μας κατέφυγαν στην κατάθεση των πινακίδων τους για να αποφύγουν τα υπέρογκα, γι’ αυτούς τέλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην εισπραχθεί το επιθυμητό ποσό. Επίσης η ξαφνική ακινητοποίηση όλων αυτών των οχημάτων οδήγησε σε μπλοκάρισμα των θέσεων στάθμευσης και στην δημιουργία εστιών μολύνσεως στις γειτονιές.
Παρόλα αυτά παραμένουν να κυκλοφορούν πολλά στους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα και ρύπους.
Από ότι φαίνεται αυτή ήταν και η βασική αιτία που οδήγησε την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην δρομολόγηση νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο για να μπορεί ένα όχημα να περάσει ΚΤΕΟ θα πρέπει να έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Και για να μπορέσει να έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πρέπει να έχει ΚΤΕΟ.
Με άλλα λόγια, τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια, αλλά να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας,
Η αντιγραφή μέτρων από τις Ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν έτσι ξαφνικά στην χώρα μας. Για το συγκεκριμένο μέτρο χρειάζεται προεργασία να φτάσουμε να μην έχουμε ανασφάλιστα και ανασφαλή οχήματα και μετά να μπορεί να εφαρμοστεί.
Μάλλον απώτερος σκοπός είναι να μείνουν οι δρόμοι άδειοι από οχήματα. Έτσι θα προστατεύεται το περιβάλλον χωρίς επιπλέον έξοδα.

Θανάσης Μπαλαμότης

Share Share

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s