ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΟΥΤΣΑ… ΑΡΤΕΜΙΔΑ;

Όταν είπα στην γυναίκα μου να χτίσουμε στη Λούτσα, πριν 30 χρόνια, υποθέσαμε πως μέχρι να κάνουμε παιδιά και να πάνε σχολείο το χωριό μας θα είχε τις υποδομές να ζήσουμε σε ένα πολιτισμένο τόπο.
Αλίμονο… Η Λούτσα συνεχίζει να είναι ένας παραμελημένος τόπος.
Τα  σκουπίδια παντού, δρόμοι – πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Αυθαιρεσίες παντού. Κάνουμε μπάνιο στα λύματα μας και ηλιοθεραπεία στα σκουπίδια μας. Οι κάτοικοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτα έξω από την πόρτα τους. Δεν τους έδωσαν (δώσαμε) ενδιαφέρον για κάτι.
Και βέβαια δεν φταίει ο τόπος, που είναι πανέμορφος. Όσοι διοίκησαν  τα κοινά αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Πολλοί ήρθαν σαν σωτήρες και διέψευσαν ελπίδες δεκαετιών.
Ούτε ένα ευρώ δεν βρέθηκε για ανάπτυξη;;
Χάθηκαν ευκαιρίες… Το Αεροδρόμιο, η Αττική Οδός, τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα Ελληνικά προγράμματα, οι πράξεις εφαρμογής, μπορούσαν να προσφέρουν σε αυτή την πόλη. Οι Λουτσιώτες απέδειξαν πως δεν μπορούν μόνοι.
Μια Δημοτική ομάδα δουλειάς και συνεννόησης, πουθενά. Μια προγραμματισμένη συλλογική προσπάθεια, πουθενά. Τόσοι και τόσοι  δεν μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους;
Και ήρθε ο Καλλικράτης να μας βοηθήσει. Αν και κουτσός, χωρίς χρήματα και αντιδημοκρατικός ( δεν ήταν έτσι στην Αρχαιότητα) μας ενώνει με τα Σπάτα. Πιο κλειστή κοινωνία, με τα προβλήματα της (που τα μεγεθύνει η ζήλια…) που όμως σέβεται τον διπλανό, τον γείτονα, την πόλη. (Οι Σπατανέες σκουπίζουν ακόμα και τον δρόμο).   Μια κοινωνία που ακούει, συμμετέχει, σκέφτεται, αποφασίζει, πράττει. Πολιτισμένα, όπως τα δημοτικά τους συμβούλια. Όχι όπως στα δικά μας που « πλακώνονται»… Πρέπει και στην Αρτέμιδα να επικρατήσουν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί.. Ή δεν μας αρέσει να τα ακούμε αυτά;
Μια ομάδα λοιπόν άξια και δημοκρατική, με ανθρώπους και από τις δύο πόλεις, που θέλουν και μπορούν να δώσουν, θα μπορούσε να κάνει την Λούτσα, Αρτέμιδα. Να την βάλει στον 21ο αιώνα.
Να δώσει ανάπτυξη στην ενιαία νέα πόλη.
Και τι καλύτερη ομάδα από τους Θ. Μαργέτη, τον Χρ. Μάρκου, τον Π. Πουλάκη  και  τον Γ. Γκινοσάτη υπό τον υποψήφιο Δήμαρχο    Χρ. Α. Μάρκου; ( τον μηχανικό ντε…)  Και με πλειάδα συνεργατών..
Από ανθρώπους με πολιτισμό για καλύτερο μέλλον.
Νέα ήθη, Νέα πόλη…  Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;;;

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements

One response to “ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΟΥΤΣΑ… ΑΡΤΕΜΙΔΑ;

  1. Αύγουστος 2014 και η Βασίλισσα στο θρόνο της. Η Λούτσα γίνεται πάλι Λούτσα. Παρά το γεγονός πως πριν 10 περίπου χρόνια, πλησίαζε στο να γίνει ένα ωραίο προάστιο, η Αρτέμιδα, σήμερα είναι χειρότερα από ποτέ. Και τότε, πίσω στο μακρινό 1975 δεν είχε κάδους σκουπιδιών, οι κάτοικοι όμως ήταν ασυγκρίτως λιγότεροι, οι επισκέπτες επίσης αλλά και τα σκουπίδια ανά άτομο λιγότερα. Σκουπίδια, άσχημες μυρωδιές, αναρχία στους δρόμους, στο παρκάρισμα …

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s