Η υποψηφιότητα του Νίκου Ιωνά…

…αλλάζει τα δεδομένα στο Δήμο Μαραθώνα!

Ο Νίκος Ιωνάς, καταξιωμένος επιστήμονας, τοπογράφος μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος επί 8 χρόνια στην Ν.Μάκρη, αποφάσισε να περάσει δυναμικά στο προσκήνιο των δημοτικών εξελίξεων στο νέο Δήμο Μαραθώνα που με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» για την τοπική αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει τους δήμους Ν.Μάκρης και Μαραθώνα καθώς και τις κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα.

Νίκος Ιωνάς, διαθέτει ισχυρά ατού:

 1. Το επάγγελμα του ως τοπογράφου μηχανικού, του έχει προσφέρει άριστη γνώση σχετικά με Πολεοδομικά θέματα, που κυριολεκτικά «καίνε» την περιοχή του νέου Καλλικράτειου Δήμου Μαραθώνα, με Σχέδια Πόλης, με ΓΠΣ, με οριοθετήσεις ρεμάτων, με Πράξεις Εφαρμογής και με άλλα μείζονα θέματα, τα οποία ουσιαστικά έχουν μείνει πίσω, μια και αυτοί που οδηγούσαν την κούρσα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν αποδείχτηκαν ικανοί να προωθήσουν και να αναπτύξουν με αποτελεσματικό τρόπο τις πόλεις τους.
 2. Είναι τεχνοκράτης, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη ο νέος, διευρυμένος Δήμος του Μαραθώνα, για να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα που θα συναντήσει όποιος εκλεγεί Δήμαρχος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
 3. Το επάγγελμα του, αποτέλεσε μέσον για απόκτηση ισχυρών πολιτικών πόλων σε όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, και αυτό είναι ένα επιπλέον θετικό εφόδιο, στην περίπτωση που θα εκλεγεί δήμαρχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η απόφαση αυτή έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Το γεγονός ότι ο Νίκος Ιωνάς διατέλεσε δυναμικό στέλεχος για δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ, με ουσιαστικό, πολιτικό λόγο και παρουσία στα δρώμενα της πόλης της Νέας Μάκρης, έδινε μεγαλύτερη δυνατότητα στο κυβερνών κόμμα να εμπιστευτεί σ’ αυτόν τη στήριξή του. Παρόλα αυτά φαίνεται πως ξάφνιασε τόσο τον σημερινό δήμαρχο κ. Λουίζο, που είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ επί 3 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις καθώς επίσης και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κατσαρό ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, επιδίωξε μέχρι την τελευταία στιγμή να έχει τη στήριξη ΠΑΣΟΚ.
Γενικότερα τα πράγματα αλλάζουν στην περιοχή δεδομένου ότι η υποψηφιότητα του κ. Ιωνά φαίνεται ότι έχει ευρύτερη απήχηση.
Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί συνδυασμοί της περιοχής καταλαβαίνουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.
Ο «Καλλικράτης» φιλοδοξεί να αποτελέσει μια βασική τομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κυβερνών κόμμα έχει σαν κύριο στόχο του για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Κύριο μέλημά του είναι επίσης και για τη χρηστή οικονομική διαχείριση και την περιστολή της κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων, η οποία μπορεί να οφείλεται όχι μόνο λόγω της κακής διαχείρισης ορισμένων τοπικών αρχόντων αλλά και εξαιτίας αποσπασματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπερτοπικά.
Μερικά από τα κοινά ζωτικά προβλήματα της περιοχής τα οποία χρίζουν φροντίδας είναι:

 • Το παραλιακό μέτωπο.
 • Οι πρόποδες του Πεντελικού όρους  αλλά και η ευρύτερη περιοχή πρασίνου, ενώνουν τις τέσσερις περιοχές.
 • Οδικό δίκτυο, εκτός της Λ. Μαραθώνος, το οποίο είναι απαρχαιωμένο.
 • Το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο παρόλο ότι βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, που υδροδοτεί όλη την Αττική, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
 • Ο βιολογικός καθαρισμός που είναι τόσο απαραίτητος για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και ο οποίος είναι, δυστυχώς ανύπαρκτος.
 • Τα σχέδια πόλης που εκκρεμούν με αποτέλεσμα να δίνουν ευκαιρίες για καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, για να αναφέρουμε.

Ο κ. Νίκος Ιωνάς τονίζει ότι η λύση των θεμάτων αυτών δεν μπορούν να αφεθούν στις καλές προθέσεις κάποιων που βλέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εφαλτήριο για αύξηση της επαγγελματικής τους πελατείας ή για τις δημόσιες σχέσεις τους που καταλήγουν και πελατειακές, Η πείρα του που προκύπτει από: τα 6 χρόνια κατά τα οποία έχει διατελέσει ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τοπογράφων -Μηχανικών, από τα 25 χρόνια στην διάρκεια των οποίων ήταν εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί και από την τελευταία 8ετία κατά την οποία ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΤΕΕ και από την επαγγελματική του ενασχόληση με το Εθνικό Κτηματολόγιο της ευρύτερης περιοχής, τον έχει εφοδιάσει με ικανότητα να γνωρίζει όσο κανένας άλλος τα θέματα σχεδιασμού του περιβάλλοντος και των υποδομών για βιώσιμη και ανθρώπινη οικιστική και οικονομική ανάπτυξη.
Οι συνεργάτες του τονίζουν ότι είναι η κατάλληλη υποψηφιότητα για την κατάλληλη Δημαρχία. Μια δημαρχία που βρίσκεται σε μια από τις πιο ευαίσθητες, οικιστικά, πολεοδομικά και περιβαντολογικά, περιοχές της Αττικής. Μιας περιοχής της οποίας η προστασία και ανάδειξή της είναι απαραίτητη και για ιστορικούς λόγους.
Σίγουρα η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, να αφορά και να εμπνέει όλους τους πολίτες να συνδράμουν, ουσιαστικά, πέρα από κόμματα και τοπικισμούς.
Για τον λόγο αυτό ο Ν. Ιωνάς κάλεσε:

 • Όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του δήμου σε συμπόρευση.
 • Τα άτομα που έχουν υπηρετήσει  τίμια και συστηματικά την τοπική αυτοδιοίκηση
 • Τους νέους που πρέπει σταδιακά να πάρουν υπεύθυνα στο άμεσο μέλλον τη σκυτάλη για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που πιστεύει, ακράδαντα ότι θα επιτελεστεί στην περιοχή την επόμενη περίοδο.

Ο συνδυασμός του κ. Ιωνά σύντομα θα δώσει ανοικτή συνέντευξη τύπου, ανοικτή και για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, την οποία περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Share Share

Τα σχόλια δικά σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s